12. mednarodni festival Igraj se z mano

Alenka Godec, Zlatko in Luka Sešek, foto: Facebook

Od 22. do 24. maja bo v Ljubljani na Kongresnem trgu potekal že 12. Mednarodni festival Igraj se z mano. Na festivalu bo prisoten tudi ambasador Zlatko in številni drugi podporniki festivala. Sijaj je medijski sponzor dogodka.

Na 3-dnevnem  dopoldanskem dogajanju se bodo plesni, pevski in gledališki nastopi odvijali na dveh odrih, obkroženih z delavnicami, animacijskimi kotički in športnimi poligoni.

Večerni program festivala bo zaživel na Kongresnem trgu bodo zapolnili številni gostje:  Zlatko, Alenka Godec, Ditka, Luka Sešek, Branimir Rosić, Jurki, Timotej Kotnik z gosti, Učenci Centra Janeza Levca Ljubljana in Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center.

Mednarodni festival Igraj se z mano bo letos že tretjič obiskal Dolenjsko in Belo Krajino. 24. maja od 9. do 13. ure bo potekal v Črnomlju. Organizira ga Osnovna šola Milke Šobar – Nataše, DKI in CIL. Poleg obiska raznovrstnih delavnic bo možen tudi ogled filmov, ki so nastali za filmski festival Video S-factor.

Mednarodni festival “igraj se z mano” se bo zaključil v Koroško-Celjski regiji, kjer se bomo igrali že osmič. V Radljah ob Dravi bo 25. 5. 2018 med 9. in 13. uro zelo pestro. Obiskali boste lahko številne delavnice, ki jih bo spremljal razgiban animacijski program. Organizator je Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi, CIL in DKI.

Foto: igraj se z mano

Vstopi na dogodke v vseh krajih so brezplačni.

Mednarodno festivalsko leto Igraj se z mano sofinancira MOL, Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje. Večerni program 12. Mednarodnega festivala Igraj se z mano sofinancira MOL, Oddelek za kulturo.

Festival predstavlja najobsežnejši del Mednarodnega festivalskega leta Igraj se z mano. Festival tradicionalno poteka v Ljubljani v zadnjem tednu v maju, od leta 2010 pa se je festivalsko dogajanje razširilo tudi v druge kraje po Sloveniji in tujini. Festival je mednaroden, saj ga vsako leto obiščejo tudi gostje iz tujine.

Ideja festivala je povezovanje skozi igro. Vključevanje otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami ter ostalih, ki z medsebojnim druženjem in skupnim ustvarjanjem rušijo meje med “hendikepom in normalnostjo” in dejansko uresničujejo inkluzijo vseh ljudi ne glede na drugačnost v družbo. Aktivnosti na festivalu spodbujajo socialno integracijo oz. inkluzijo med otroki, mladostniki in odraslimi osebami s posebnimi potrebami ter večinsko populacijo vseh generacij.

V aktivnosti so vključene šole, zavodi, nevladne organizacije in posamezniki. Pomembno je predvsem druženje vseh ljudi, festival pa jim nudi priložnost za povezovanje in spoznavanje skozi skupne dejavnosti. Posledično se gradijo temelji za bolj razumevajočo in odprto družbo. Središče dogajanja je vedno glavni oder, kjer potekajo glasbeni, pevski in plesni nastopi ter razne igre. Oder obkrožajo številne delavnice in animacijski kotički. Število obiskovalcev iz leta v leto raste, tako je v letu 2017 v programu aktivno sodelovalo že kar 25.000 ljudi, med drugim kar 15.000 mladih, več kot 500 ustanov in 3.000 strokovnjakov s področja vzgoje in izobraževanja iz Slovenije in tujine.

Več o programu in samem festivalu si preberite na www.igrajsezmano.eu.