50. nagrade Gospodarske zbornice Slovenije

Foto Štajerska gospodarska zbornica

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) bo zvečer v Cankarjevem domu podelila 50. nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Nagrade GZS so najstarejše tovrstne nagrade pri nas.

Skozi pol stoletja nagrade NZS vsako leto podelijo gospodarstvenikom in gospodarstvenicam, ki trajnostno ustvarjajo presežke – imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, odlikujejo pa jih inovativna poslovna filozofija in premišljene poslovne poteze. S svojim delovanjem dokazujejo, da je mogoče odlične rezultate v zadovoljstvo tako kupcev in lastnikov, kot zaposlenih in okolja doseči tudi v najzahtevnejših razmerah poslovanja.

Imena letošnjih nagrajencev bo GZS razkrila danes, nagrade pa jim bodo drevi slavnostno podelili na prireditvi v Cankarjevem domu.

Na letošnji podelitvi se bodo posebej poklonili vsem dosedanjim prejemnikom in prejemnicam nagrade. Prve nagrade so podelili leta 1969, v pol stoletja pa se je nabralo 353 nagrajencev, iz vseh panog in z vseh koncev države.

O nagrajencih odloča komisija za nagrade, pri čemer od leta 2011 upošteva 69 meril. V sedemčlanski komisiji sodelujejo ugledni nagrajenci preteklih let, ki s svojim zgledom prispevajo k pomenu nagrade. GZS je januarja letos izdala tudi monografijo Portreti dosežkov, v katerih je predstavljenih 353 dosedanjih nagrajencev. Njihova imena pa so nanizana tudi na stekleni steni v stavbi GZS v Ljubljani. Danes se jim bodo pridružila še imena novih nagrajencev.