Danes v finalu Evrovizije tudi Lea Sirk

Na 63. Evroviziji v Lizboni bo danes šlo zares. V finale se je iz dveh predizborov uvrstilo 20 držav, tudi Slovenija, ki jo s skladbo Hvala, ne! zastopa Lea Sirk. Na odru arene Altice bodo nastopili še predstavniki velikih pet – Nemčije, Francije, Italije, Velike Britanije in Španije – ter gostiteljice Portugalske.

Foto: Reuters

Lea Sirk je skladbo Hvala, ne! v predizboru kot predzadnja zapela v obleki Davida Hojnika s štirimi spremljevalnimi plesalkami – Karin Putrih, Tajdo Kožamelj, Veroniko Škrlj in Anjo Möderndorfer. Kot spremljevalna vokalistka jo je spremljala Karin Zemljič. Slovenska predstavnica je pesem odpela v slovenščini, v zaključku pa je dodala delček v portugalščini. Točko je tudi nekoliko nadgradila. Najbolj je izstopal premor sredi pesmi, poziv občinstvu, da se pridružijo pri prepevanju.

Sirkova je po razglasitvi finalistov povedala še, da je šla med nastopom »na polno«, ter da je to pripravljena ponoviti še enkrat. Želje so se ji sicer izpolnile že na prvi vaji, ko je »začutila oder«, seveda pa si je z nastopom želela v domovino poslati tudi »neko potrditev«.

Foto: AP

Iz prvega predizbora se je v finale Evrovizije, ki letos poteka pod motom Vsi na krov!, uspelo uvrstiti predstavnikom Avstrije, Estonije, Cipra, Litve, Izraela, Češke, Bolgarije, Albanije, Finske in Irske.

Iz drugega predizbora pa je na krov evrovizijske barke uspelo poleg slovenske predstavnice skočiti še predstavnikom Srbije, Moldavije, Madžarske, Ukrajine, Švedske, Avstralije, Norveške, Danske in Nizozemske.