O Sijaju

Sijaj je projekt mladih ustvarjalcev, ki s svojim znanjem iz različnih področij združujejo pozitivne novice. Medij deluje v okviru video produkcije Studio Akcija, zavoda za kulturne dejavnosti. Slednji si prizadeva ustvarjati projekte, ki sodijo v splošno družbeno korist. Ekipa Studia Akcije je prav tako mlada, v njej pa sodelujejo nekateri člani projekta Sijaj.

Ekipa Sijaja je zelo raznolika. V svojih vrstah šteje študente novinarstva in tržnega komuniciranja iz FDV, režije in dramaturgije iz AGRFT in drugih družboslovnih smeri. Nekateri novinarji so pridobili prakso pri različnih medijskih hišah, ali pa sodelujejo s priznanimi domačimi mediji. Snemalna ekipa Sijaja ima bogate izkušnje s sodelovanjem na različnih projektih; od snemanja oglasov, videospotov, predstavitvenih videov, televizijskih oddaj in neposrednih prenosov pa vse do različne metražnih filmov.

Sijaj je leto dni star projekt. Pokriva športne, kulturne, znanstvene in tehnološke, podjetniške ter zabavne dogodke, da bi zagotovila spodbudne zgodbe, ki navdušujejo ljudi. Sijaj se ne želi versko ali politično opredeljevati. Zato se izogiba poročanju o takšnih tematikah. Prav tako ne želi poročati o negativnih rečeh. Sijaj se želi povezovati z mediji ter organizacijami, ki spodbujajo pozitivno naravnanost ljudi, skrb za okolje, skrb za gibanje in so nasploh družbeno odgovorni. Njihov namen je snovati pozitivne novice, ki so v prvi vrsti namenjene slovenski javnosti, sčasoma pa bi skušali pokrivati pozitivne zgodbe v mednarodnem okolju.

Novice Sijaja vključujejo tudi prispevke o mladih ljudeh oziroma pozitivnosti, ki jo mladi izkazujejo. Odličen primer pozitivne naravnanosti mladih je humanitarna pomoč v Afriki, ki jo nudijo študenti in študentke Medicinske fakultete na univerzi v Ljubljani. Presunljiva je tudi zgodba o Blažu Pirmanu, izjemno nadarjenemu srednješolcu z Downovim sindromom, ali pa zgodba o Anji Hočevar, ki navkljub slepoti ureja knjižna dela, prireja večerje in igra v gledališču slabovidnih. Sijaj je posnel tudi prispevek o slepih in slabovidnih, ki so s pomočjo spremljevalcev in gorskih vodnikov osvojili Triglav. Številne pozitivne zgodbe so omenjali tudi na svoji Facebook strani in tam naleteli na dobre odzive.

Vrednote
• Aktualnost
• Kredibilnost
• Pozitivnost
• Učinkovitost
• Estetika
• Znanje in informiranost

Vizija
Vizija Sijaja je iskati pozitivne novice v Sloveniji in tujini ter poročati o njih. Želimo se povezovati s podjetji, z mediji in društvi. Naš cilj je omogočiti ustvarjalcem oddaje Sijaj zaposlitvene možnosti. Želimo razvijati medij iz vsebinskega in tehničnega vidika.

Poslanstvo
Naše poslanstvo je ohranitev in širjenje pozitivnosti.

Kontaktirajte nas!