SportyCo partner španskega prvoligaša Espanyola iz Barcelone

Foto: SportyCo

SportyCo je postalo prvo podjetje iz Slovenije v zadnjem desetletju, ki je podpisalo sponzorsko pogodbo s klubom elitne peterice najboljših nogometnih lig sveta.

SportyCo je slovenska platforma, ki bo mladim športnikom po vsem svetu omogočala, da lažje pridobijo finančna sredstva v ključnih fazah svoje kariere. Sponzorska pogodba, ki sta jo podpisala Marko Filej in Simon Žgavec, soustanovitelja družbe SportyCo, s podpredsednikom Espanyola Carlosom Garcio Pontom, med drugim vključuje tudi pojavljanje imena podjetja na dresih in oglasnih panojih španskega prvoligaša na vseh uradnih tekmah do konca letošnje sezone.

»Decentraliziran športni investicijski ekosistem želi odstraniti ovire, ki nadarjenim športnikom onemogočajo razvoj nadaljnje kariere, obenem pa hoče 1,3 milijarde dolarjev veliko športno industrijo odpreti malim investitorjem. Z revolucionarnim modelom financiranja bo SportyCo odprl novo poglavje v športni industriji in demokratiziral investicije v športu. Sama platforma se že testira, povsem pa bo zaživela do konca marca letos,« pojasnjujejo pri podjetju.

V javni prodaji ob koncu leta 2017 je SportyCo (takrat še SportyFi) zbral več kot 5 milijonov dolarjev sredstev, vrednost podjetja pa je januarja 2018 na kripto-borzah že presegla 30 milijonov dolarjev.

Po podatkih podjetja pri razvoju platforme sodeluje precej znanih imen tako iz sveta športa kot iz sveta kripto-podjetij, med drugimi nogometni zvezdniki Ronaldinho, Savo Milošević in Roberto Carlos, ki je pred kratkim postal vodja mednarodnega sodelovanja s športniki, ter smučarski skakalec Noriaki Kasai.