Slepi Miha Srebrnjak prodal spletno trgovino in se posvetil radijski dejavnosti

Miha Srebrnjak in njegov pes Dante
Miha Srebrnjak in njegov pes Dante, foto: osebni arhiv

Slepi Miha Srebrnjak je prodal svojo spletno trgovino Samopostrežna.com. Odločil se je, da se bo posvetil radijski dejavnosti. Spletno trgovino je kupilo podjetje Studio Akcija, ki upravlja tudi s spletnim medijem sijajnenovice.si. Podjetji sta speljali posel v vrednosti 15.000 evrov.

Spletna trgovina Samopostrežna.com bo obdržala enako ime, prav tako pa bo zaenkrat nudila enake izdelke kot jih je pod vodstvom Mihe Srebrnjaka.

Miha Srebrnjak je o svoji odločitvi na spletni strani samopostrežna.com objavil naslednje sporočilo:

Nad tem, kar počnem (spletna prodaja) sem zelo navdušen. Zelo sem ponosen, ker mi je uspelo postaviti tole spletno stran in to ob dejstvu, da sem popolnoma slep. Če ne vidiš, izgubiš kar 80% informacij iz okolja in se moraš zanesti na druga čutila. Pri izdelavi spletne trgovine je vid tisti, ki šteje ogromno, saj je potrebno artiklom dodajati slike, stran je potrebno primerno oblikovati, da je vse na svojem mestu – šele potem pridejo na vrsto vsi ostali “lepotni” popravki v programiranju funkcij (tisto, kar vi ne vidite). Ampak meni je vse to uspelo premagati in se borim, da bo tudi v prihodnje tako. Hkrati pa želim dokazati, da smo lahko tudi invalidi zelo produktivni in sposobni za svoje delo, čeprav se žal še vedno pojavlja ogromno stigmatizacije pri delodajalcih in invalidov nočejo med zaposlenimi.

Eden izmed razlogov, da sem se odločil za samostojno pot je priznam tudi zgornji razlog, kot drugi razlog pa je pri samostojnem podjetništvu svoboda. Lahko delam tisto, kar mi srce poželi. In če si iznajdljiv in vztrajen, ti lahko uspe. Vedno se držim načela, ki ga je pred leti rekel naš Mirko “ne jamraj, ampak išči rešitve”. Opažam, da se zadnje čase ogromno jamra, naredi pa premalo. No, o tem jaz ne bom sodil, vsi ste dovolj stari, da veste kaj je prav in kaj ne.

In tukaj nastopijo moje želje. Že nekaj let razmišljam, da bi ustanovil svojo radijsko postajo, in ta “želja” mi ne da miru. Radio je naš vsakdanji prijatelj, ki nas spremlja vsepovsod, kjer se predvaja dobra glasba in vmes spelje še kakšna zanimiva oddaja. In tako je prišla odločitev, da bom spletno trgovino v prihodnjem tednu predal v lastništvo mojemu prijatelju, ki ima zavod Studio Akcija. Vse, kar se tiče prodaje bo ostalo nespremenjeno, le lastnik bo drug.

Kaj pa jaz? Jaz pa se bom posvetil moji želji, da odprem radijsko postajo. Testni kanal za oddajanje sem že naredil, dostopen pa je tukaj: https://bit.ly/2Uxc4w8

Spletna stran bo na voljo kmalu. Radio boste lahko poslušali preko interneta in novega DAB+ radijskega omrežja takoj, ko pridobim vsa dovoljenja za oddajanje.