Tekmovanje PowerUp! za startupe s čisto energijo

Foto: Poslovni savjetnik

Začenja se nova sezona tekmovanja PowerUp! za startupe s področja čiste energije iz osrednje Evrope. Že četrto leto zapored ga pripravlja evropski energetski pospeševalnik EIT InnoEnergy. Prijave zbirajo do 14. aprila.

Pred velikim finalom v Pragi bodo v več kot desetih državah potekale tudi delavnice, na katerih bodo podjetniški mentorji ekipam pomagali preveriti njihov poslovni model ter izpopolniti veščine nastopanja in predstavitve.

Zmagovalci bodo prejeli denarno nagrado ter priložnost za udeležbo v prestižnem programu Highway by InnoEnergy. Ta podjetniškim ekipam pomaga s financiranjem v višini do 150.000 evrov ter zagotavlja široko podporo pri razvoju izdelkov in patentiranja, krepitev ekipe ter dostop do mednarodnih trgov in zunanjih virov financiranja.

Na tekmovanju lahko sodelujejo tisti, ki imajo že zbrano ekipo ter izdelan prototip izdelka.

Ob tem InnoEnergy poudarja, da so na energetskem trgu trenutno najbolj iskane rešitve s področja mobilnosti, internetne varnosti in shranjevanja energije. Zanimive so zlasti tehnologije, ki zmanjšujejo emisije škodljivih substanc v ozračje, ter tehnologije, ki zmanjšujejo smog.

Evropsko podjetje InnoEnergy se ukvarja s podporo upravljanju s trajnostno rabo energije. Ustanovljeno je bilo leta 2010, podpira pa ga tudi Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo.

Več informacij o tekmovanju in prijavah je na voljo na www.powerup.innoenergy.com.